suza | Date: Nedelja, 11-Dec-2011, 11:49 AM | Message # 1 |
![suza](/avatar/60/628209.jpg) Major general
Grupa: Administrators
Ukupno postova: 263
ANagrade: 0
Reputacija: 7
Status: Offline
| [i]Coveku se smucilo da odlazi na posao svaki dan dok njegova zena stalno ostaje kod kuce. On je zeleo da ona vidi kroz sta sve on prolazi, te se pomolio: ” Dragi Gospodine: Ja idem na posao svaki dan i radim tamo 8 sati dok moja zena samo ostaje kod kuce. Zelim da ona zna kroz sta sve prolazim, i zato te molim da dozvolis da se njeno telo zameni sa mojim na jedan dan. Amen.” Bog je, u svojoj beskrajnoj mudrosti, odobrio coveku tu zelju.
Sledeceg jutra, naravno, cojek se probudio kao zena. Ustao se, spremio dorucak svojoj supruzi, probudio decu, pripremio im odecu za skolu, postavio dorucak, spakirao uzinu, odvezao ih u skolu, vratio se kuci i pokupio stvari koje su za hemijsko ciscenje, odneo ih na hemijsko, svratio u banku da podigne novac, obavio kupovinu, zatim otisao do kuce da ostavi namirnice, poplaca racune i sredi cekovnu knjizicu. Zamenio je pesak u kutiji za macku i okupao psa. Tada je vec bilo 13 h te je pozurio da namesti krevete u spavacim sobama, opere rublje, usisa, prebrise prasinu i prebrise pod u kuhinji; odjurio je po decu u skolu i upustio se u prepirku sa njima na putu do kuce. Spremio im je mleko i kolacice i pomogao im oko domacih zadataka. Zatim je pripremio dasku za peglanje, pa je gledao TV dok je peglao rublje. U 16.30 je poceo guliti krumpire i prati povrce za salatu, valjao svinjske snicle u prezle i ljustio grasak za veceru. Posle vecere, ocistio je kuhinju, ukljucio masinu za sudje, slozio ispeglano rublje, okupao decu i stavio ih na spavanje. U 9 uvece je bio iscrpljen a kako kucni poslovi jos uvek nisu bili zavrseni, otisao je u krevet jer se od njega ocekivalo da vodi ljubav sa zenom, sto je nekako uspeo obaviti bez zalbi. Sledeceg jutra, cim se probudio kleknuo je kraj kreveta i rekao:
” Gospode, ne znam sto sam mislio. Mnogo sam pogresio kada sam zavidio zeni sto svaki dan ostaje kod kuce dok sam ja na poslu. Molim Te, kad Te molim, dozvoli da se vratim u svoje telo.” Gospod mu, u svojoj velikoj mudrosti, odgovori:
” Sine moj, osjecam da si naucio svoju lekciju, i bicu sretan da sve vratim onako kako je bilo. Samo, moraces sacekati 9 meseci. Prosle noci si zatrudneo.”
|
|
| |
Acke | Date: Sreda, 04-Jan-2012, 1:06 PM | Message # 2 |
![Acke](https://549626270.uid.me/avatar.gif) Forum moderator
Grupa: Moderators
Ukupno postova: 178
ANagrade: 2
Reputacija: 2
| Ccc,kakva prica
|
|
| |
Cile | Date: Nedelja, 08-Jan-2012, 0:52 AM | Message # 3 |
Korisnik
Grupa: Users
Ukupno postova: 13
Reputacija: 0
| bitno je,da se zelje ispune.
|
|
| |
Leksi | Date: Petak, 21-Sep-2012, 9:43 PM | Message # 4 |
Urednik
Grupa: Users
Ukupno postova: 60
Reputacija: 1
| Citala sam jednom knjigu koja je imala naziv : Pazi sta zelis, moze ti se i ostvariti. Nisam sigurna 100% u tacnost imena knjige, ali u tom kontekstu.
Recimo da je size knjige, upravo kao i u ovoj prici iznad. Dobro paziti sta se pozeli, jer se to nekada i ostvari.
|
|
| |